Martin Whatson

Martin Whatson (f.1984) er en norsk gatekunstner som er mest kjent for sine kalligrafiske skriblerier i gråtoner. I løpet av det siste tiåret har Martin utviklet en umiskjennelig estetikk som kombinerer abstrakt bevegelse med figurative stencilled komposisjoner. Arbeidene hans kan sees for å speile gatenes oppgang og fall, idet han symbolsk gjenskaper det urbane miljøet, og deretter vandaliserer det for å avsløre hans livlige transformasjoner.

Han vokste opp i Oslo Norge og var en aktiv del av den nye graffitiscenen på begynnelsen av 90-tallet, som den gang opprettholdt nulltoleranse. Byens fysiske arkitektur var en konstant inspirasjon, utdyping og ødeleggelse av hver generasjon som bidro til den urbane infrastrukturen. De samme dekonstruktive prosessene kan sees i hans kreative påvirkninger av Jose Parla og Cy Twombly. På begynnelsen av 2000-tallet ble denne interessen for lag mer bokstavelig med introduksjonen av sjablonger i arbeidet hans. Evolusjonen flyttet ham nærmere en enkel, men effektiv estetikk, som han mente kunne bygge bro mellom lidenskapen og spontaniteten Graffiti holdt for ham, med naturens skjørhet og forbigang. Denne balansen ville definere hans kreative tilnærming.

Med like mange arbeider på vegger som på lerret og papir, forblir forholdet mellom sårbarhet og styrke konstant i hvert verk. Delikate og organiske tegn inneholder; sommerfugler, ballerinaer og dyr alle gjengitt i tomt gråtonerom. Nesten stiliserte er disse minimale figurene konstruert av noen få lag med håndsnittede sjablonger. De ashentonene til komposisjonene og den ledige bakgrunnen minner om hans alternative lerreter, betongen. Sann til form, ingen grå plass forblir grå lenge i Martins nærvær. Enten bildene er helt nedsenket eller pynter på en detalj, så forsvinner bildene under uttrykksfulle, spraymalte streker av diverse farger og teksturer.

Martins arbeider med festivaler, prosjekter og vegger globalt. Hans opprinnelige arbeid finnes i private samlinger og institusjoner med separatutstillinger omtalt i byer fra Tokyo til LA, London til New York.

You can pay as you are comfortable

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Round-the-clock delivery 30$
Transportation by plane 105$
Transportation by traine 35$
Transportation by ship 90$